راهنمای نگهداری استخر

راهنمای نگهداری استخر

امروزه هر استخرداری به خوبی می داند که بایستی جهت در خطر نینداختن سلامتی استفاده کنندگان از استخر و جلوگیری از صرف هزینه های گزاف تعویض کامل قطعات، مجموعه عملیات هایی به منظور نگهداری از استخر را در بازه زمانی معینی انجام دهد.

استخری که در طول سال هیچ گونه نگهداری از آن صورت نگیرد، دیگر قابل استفاده نخواهد بود. تصور کنید هیچ گاه نسبت به نظافت آب یا کف استخر اقدامی ننمایید؛ آن گاه خواهید دید که استخر شما به مانند باتلاقی متروکه شده است! یا شاید هم به دلیل سر در نیاوردن از تجهیزات فنی استخر، هیچ گاه به سرویس آن ها فکر نکرده باشید.

این مقاله تحت عنوان راهنمای نگهداری استخر، قصد دارد تا شما را به طور مفید و مختصر با مجموعه عملیات هایی که بایستی به منظور حفظ استانداردهای استخر توسط خود یا در صورت نیاز متخصص انجام شود، آشنا سازد. لازم به ذکر است در صورت تمایل، می توانید از دیگر مقالات مفید استخرینو در زمینه تعمیر و نگهداری و بازسازی استخر و جکوزی نیز بازدید به عمل آورید.

راهنمای نگهداری استخر

راهنمای نگهداری سیستم های استخر

مهم ترین سیستم های استخر که به دلیل یکسره کار کردن بایستی با اقداماتی نگهداری شوند، سیستم تصفیه و موتورخانه اند.

فیلترهای تصفیه کننده آب استخر بسته به انتخاب شما در انواع شنی، زمینی با جدار سیلیسی و کارتریج موجود می باشند. نحوه کار سیستم تصفیه بدین صورت است که با ایجاد جریانی خاص در داخل آب استخر، آلودگی های سطحی و عمقی داخل آب را به سمت فیلترهای تصفیه کننده می کشاند.

برخلاف تصورات، فیلترهای تصفیه به تعویض سالانه نیاز ندارند و تنها کافیست پس از یک سال یا چند ماه استفاده منظم، فیلترها را از جای خود بیرون آورده و آن ها را شستشو داد.

موتورخانه نیز سیستمی بزرگ و پیچیده است که به منظور تأمین گرمایش و تصفیه آب استخر نصب و راه اندازی می گردد. سیستم موتورخانه پیچیده تر از آن است که بتوان سر خود در آن دست برد، لذا توصیه می کنیم هر سال جهت بررسی سلامت اجزای آن از یک سرویس کار ماهر کمک بگیرید.

راهنمای نگهداری از سطوح استخر

آلودگی استخر تنها شامل آب آن نمی شود، بلکه سطوح آن نیز ممکن است در طول زمان و با توجه به عواملی همچون نوع و میزان آلودگی و موقعیت جغرافیایی، دچار رسوب زدگی و تغییر رنگ شوند. در ادامه قرار است شما را نسبت به نگهداری از سطوح استخر، راهنمایی نماییم.

آلودگی های سطحی کف استخر را می توان با جارو و فرچه کشیدن معمولی به راحتی از بین برد، اما سطوح برخی استخرها به مرور زمان به دلیل تجمع رسوباتی از کلسیم، مس و… دچار تغییر رنگ خواهد شد.

اما رسوبات سفت و سخت را می توان تنها با شستشوی اسیدی به طور کامل از بین برد. جالب است بدانید که می توان برای از بین بردن کلسیم روی کاشی نیز از این روش استفاده نمود.

در روش شستشوی کاشی های استخر با مواد اسیدی، ابتدا آب استخر را بایستی به طور کامل تخلیه نموده و سپس با محلول اسید موریاتیک و آب، لکه های رسوبی را پاک نمود.

کلر و بروم از معمول ترین مواد ضد عفونی کننده آب استخر به حساب می آیند. کلر به دلیل بوی تند خود نزد خیلی ها از محبوبیت پایینی برخوردار است، حال آن که بروم برای استفاده در استخرهای شخصی بسیار ایده آل است.

راهنمای نگهداری استخر

شوک، تمیز کننده فوق قوی سطوح استخر!

شوک استخر نام یک ماده تمیز کننده شیمیایی بسیار قوی است که وظیفه آن، اکسید نمودن آلاینده های آب استخر همچون جلبک ها و باکتری هاست. استفاده از این ماده پس از استفاده زیاد از استخر و یا در ابتدای فصل بسیار پیشنهاد می شود، هر چند توصیه می گردد پس از استفاده به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت از استخر هیچ گونه استفاده ننمایید!

راهنمای نگهداری از آب استخر

آب استخر به دلیل آن که در فضایی بسته و محدود نگهداری می شود، به راحتی و در سریع ترین زمان به انواع آلودگی ها اشباع می شود. از سویی دیگر تعویض مکرر آب استخر باعث هدر رفتن و بالا رفتن هزینه های مصرف آب خواهد شد.

راهنمای نگهداری از آب استخر شامل استفاده از مواد گندزدا و جارو کردن آب می شود. بهتر است برای عواملی همچون تزریق کلر به آب و یا بررسی و تنظیم مواد شیمیایی آب استخر از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید، چرا که برای نمونه تزریق بیش از حد کلر و مواد گندزدا نیز ممکن است بر روی سلامت افراد استفاده کننده از استخر تأثیر سوء بگذارد.

برای ایجاد تعادل در سطح شیمیایی آب، بایستی یکسره میزان این سه قسمت اساسی شیمی آب را بررسی نمود:

  • سطح PH: اسیدی یا بازی بودن آب استخر شما از طریق اندازه گیری سطح پی اچ مشخص می شود، بدین صورت که پایین تر از ۴ اسیدی و بالاتر از ۷.۶ بازی است.
  • سطح قلیایی: مواد قلیایی به عنوان بافر پی اچ، مانع افزایش ناگهانی میزان اسید یا باز آب استخر خواهند شد. دامنه ایده آل سطح قلیایی، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ ppm می باشد. جالب است بدانید یکی از مواد قلیایی افزایش دهنده اسید آب استخر، جوش شیرین به حساب می آید.
  • سطح ضد عفونی کننده: مواد ضد عفونی کننده آب استخر نیز شامل کلر، بروم و… می شوند که بسته به نوعشان، سطح مورد نیاز خود را می طلبند.

برای مشاوره با کارشناسان ما در استخرینو و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۲۶۶۴۰۸۶۷

۰۹۱۲۶۰۷۷۴۷۹

سطوح استخر گچ سیاه پس از رسوب زدگی به رنگی در می آید و چاره آن چیست؟

جالب است بدانید ممکن است سطوح استخر گچ سیاه به دلیل وجود رسوبات کلسیم به رنگ خاکستری متمایل شود. راه حال رسوب زدایی این سطوح، روش اسیدشویی می باشد.

فیلترهای استخر را هر سال چند بار بهتر است نظافت نمود؟

به طور معمول پیشنهاد می گردد سالی دو بار فیلترها را شستشو داد، هر چند تعداد دفعات نیاز به شستشوی فیلترها در سال به عواملی همچون میزان آلودگی آب نیز بستگی دارد.

نظافت پی در پی و به موقع سطوح استخر علاوه بر از بین رفتن رسوبات، چه مزیت دیگری دارد؟

حتماً جلبک های ریز و درشت چسبیده به سطوح استخر را مشاهده کرده اید. این جلبک ها که باکتری های زیادی را نیز تولید می کنند، با نظافت مکرر سطوح استخر دیگر مشاهده نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *