فهرست مطالب
آموزش نگهداری و راه اندازی استخر
نگهداری و راه اندازی استخر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. میزان اهمیت این موضوع بسیار زیاد است به گونه ای که حتی برخی از کارشناسان عنوان می کنند که نگهداری استخر از ساخت استخر اهمیت بیشتری دارد.
به طور کلی در صورتی که نتوان از به خوبی از استخر ها و آب موجود در آن ها نگهداری نشود، استخر به مرور زمان کارایی خود را از دست خواهد داد و دیگر نمی توان از آن استفاده نمود. به همین دلیل می توان گفت که نگهداری از استخر پس از ساخت آن امری مهم و حیاتی است. اما نگهداری و راه اندازی استخر به چه صورتی است؟ در هنگام انجام این عملیات ها باید به چه نکاتی توجه نمود؟
نگهداری استخر شامل چه بخش هایی می شود؟
همانطور که گفته شد، نگهداری استخر امری پیچیده و بسیار مهم است. اما این تعمیرات و نگهداری شامل چه بخش هایی می شود؟ به طور کلی استخر ها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که برخی از آن ها با استفاده از چشم قابل رویت هستند و برخی دیگر در معرض دید قرار ندارند. از جمله مواردی که باید به تعمیر و نگهداری آن ها توجه بسیار زیادی شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سطح آب استخر
- PH آب استخر
- آلودگی ها و باکتری های موجود در سطح دیواره و کف استخر
- پر شدن فیلتر استخر
- پر شدن سبد موی استخر
- بروز مشکل در تاسیسات لوله کشی انجام شده برای استخر
- بروز مشکل در سیستم پمپ آبرسانی استخر
- کلر زنی و گندزدایی آب استخر
نحوه نگهداری و راه اندازی استخر
به طور کلی پیش از راه اندازی و نگهداری استخر باید به نکات متعددی توجه شود که در ادامه به بیان هر یک خواهیم پرداخت:
دما
یکی از مهمترین فاکتور هایی که پیش از نگهداری و راه اندازی استخر های مخصوص شنا باید در نظر گرفت، دمای آب است. بر طبق استاندارد های موجود، دمای آب استخر باید در بازه ۲۹ تا ۳۰ درجه سانتی گراد قرار گیرد تا به این واسطه میزان سردی آب توسط افراد حس نشود. در صورتی که دمای آب از حد بیان شده بیشتر باشد، شناگران در وضعیت نامناسبی قرار خواهند گرفت.
اضافه کردن مواد شیمیایی
از دیگر نکاتی که پیش از نگهداری و راه اندازی استخر باید در نظر گرفت، می توان به نوع مواد شیمیایی اضافه شده به آب استخرها اشاره کرد. به طور کلی اضافه کردن این مواد سبب می شود تا به طور قابل توجهی از رشد باکتری ها جلوگیری شود. از جمله مواد شیمیایی که در استخر ها به کار می برند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کلر
- زاج
- کات کبود
گردش آب
از دیگر فاکتور هایی که پیش از نگهداری و راه اندازی استخر ها باید تحت بررسی قرار گیرد، میزان گردش آب موجود در استخر ها و فرآیند تصفیه آب است. به طور کلی بر اساس آخرین استاندارد ها، آب استخر باید به طور مداوم و در طی ۲۴ ساعت توسط پمپ به گردش درآید.
در طول این زمان باید هر ۶ ساعت یک بار کل آب موجود در استخر به وسیله پمپ از درون فیلتر های شنی موجود در مسیر تاسیسات لوله کشی عبور داده شود تا به این واسطه هر ۶ ساعت یک بار آب استخر تصفیه گردد. در صورتی که در این زمان وقفه ای ایجاد شد، طراحی مورد نظر ایراد داشته و باید در آن اصلاحاتی انجام شود.
PH
یکی از مهمترین اقداماتی که پیش از نگهداری و راه اندازی استخر باید تحت بررسی قرار گیرد، اندازه گیری PH آب استخر است.
به طور کلی در صورتی که PH آب استخر پیش از شروع به ورود به استخر تنظیم نشده باشد، شناگران در هنگام شنا از وضعیت خوبی برخوردار نخواهند بود و چه بسا در اثر شنا کردن حرفه ای دچار بیماری های پوستی نیز شوند. از همین رو اندازه گیری PH آب استخر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به طور کلی به منظور اندازه گیری PH آب استخر باید در ابتدا مطابق استاندارد ها از جای جای استخر نمونه جمع آوری شود. سپس مقدار PH نمونه ها از طریق قطره PH و یا قرص Red اندازه گیری شود.
عدد نمایش داده شده توسط این نمونه ها باید رقمی بین ۷ تا ۷.۶ باشد در صورتی که عدد اعلام شده از این مقدار بیشتر بود، باید به آب استخر مواد اسیدی و در صورتی که از این مقدار کمتر بود، باید به آب موجود در استخر مواد قلیایی اضافه گردد تا میزان PH آب استخر در محدود مجاز اعلام شده قرار گیرد.
نتیجه گیری
بر طبق آنچه که گفته شد، تعمیر و راه اندازی استخر عمدتا امری نسبتا پیچیده و زمانبر است. اما در عین حال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چرا که در صورت عدم نگهداری و راه اندازی صحیح ضمن به وجود آمدن خسارات سنگین مالی به استخر، ممکن است شاهد خسارات مالی وارده نیز باشیم. پس در راه اندازی و نگهداری از استخر احتیاط های لازم را انجام دهید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما در استخرینو و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۲۶۶۴۰۸۶۷
۰۹۱۲۶۰۷۷۴۷۹