طراحی و ساخت سونا شامل چه مراحلی است ؟ + نکات طلایی پیش از ساخت سونا

طراحی و ساخت سونا

طراحی و ساخت سونا

طراحی و ساخت سونا از قدیم در یونان باستان رواج داشته است. اما در گذشته از تجهیزات و فناوری های نسبتا پایینی استفاده می شده است که نتیجه آن کاهش بازدهی استخر و سونا بوده است. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و نیز به کار گیری فناوری های روز دنیا در ساخت این تاسیسات، سبب شده تا سونا هایی با کیفیت بسیار بالا و طول عمر مناسب طراحی و تولید گردند. اما با این حال پیش از طراحی و ساخت سونا نیز مانند ساخت استخر باید به نکات متعددی توجه گردد که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

سونا چیست؟

پیش از آنکه به بیان نکاتی درباره طراحی و ساخت سونا بپردازیم، بهتر است در وهله اول با سونا بیشتر آشنا شویم. سونا یک واژه فنلاندی است که به سبب ویژگی ها و مزایایی که دارد، در میان مردم از طرفداران بیشماری برخوردار شده است.

به طور کلی سونا به اتاقی گفته می شود که از دو ردیف چوبی و یا سنگی برای نشستن و دمایی بسیار بالا برخوردار است.

استفاده از این اتاق در مدت زمان محدود می تواند تاثیر مثبتی را در روند سلامتی افراد داشته باشد. از همین رو امروزه اکثر پزشکان استفاده از سونا و جکوزی را به بیماران خود توصیه می کنند.

طراحی و ساخت سونا خشک

طراحی و ساخت سونا خشک

ما در این مقاله قصد داریم تا نکات مورد نظر در راه طراحی و ساخت سونا خشک را بیان کنیم. به طور کلی به منظور طراحی سونا باید نکات متعددی در نظر گرفته شود که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فضای طراحی

یکی از مهمترین فاکتورهایی که پیش از طراحی و ساخت سونا باید مد نظر قرار دهید، فضای طراحی است. شما در ابتدا باید ببینید که برای طراحی بخش های مختلف سونا خود چه مقدار فضا دارید و این فضا تا چه اندازه می تواند در بهره وری و بازدهی سونای شما تاثیر گذار باشد.

به طور کلی در صورتی که فضای مورد نظر بیش از اندازه بزرگ باشد، نمی توان بازدهی مناسبی را از سونا انتظار داشت چرا که کنترل دمای محیط در فضای بزرگ کاری بسیار پیچیده و هزینه بر است.

عمدتا توصیه می شود برای افزایش بازدهی سونا از محیط های نسبتا کوچک استفاده شود.

متریال به کار رفته در سونا

از دیگر نکاتی که پیش از طراحی و ساخت سونا باید مد نظر قرار داد، متریال به کار رفته در ساختار سونا است. به طور کلی در سونا بخار به علت آن که رطوبت محیط بسیار زیاد است، باید از متریال هایی مقاوم به حرارت و رطوبت استفاده شود‌. به همین دلیل عمدتا در این نوع از سونا ها از سرامیک های کوچک و سنگی استفاده می شود.

اما در سونا خشک این قضیه به طور کامل فرق می کند. در سونا خشک عمدتا رطوبتی وجود ندارد و دمای محیط بسیار زیاد است. به همین دلیل عمدتا در این نوع از سونا ها از چوب ترموود برای ساخت سکو ها و حتی روکش دیواره ها استفاده می شود.

دمای سونا

از دیگر فاکتور های بسیار مهمی که پیش از طراحی و ساخت سونا باید مد نظر قرار داد، دمای سونا است. به طور کلی دمای سونا نیز به طور مستقیم با نوع سونا ارتباط دارد.

به طور کلی در سونا های بخار به علت رطوبت بسیار بالایی که دارند، عمدتا دما در حدود ۶۰ درجه سانتی گراد قرار دارد. اما در سونا خشک دمای محیط بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار دارد.

نقش سیستم گرمایش در طراحی و ساخت سونا

نوع سیستم گرمایش

از دیگر نکاتی که پیش از طراحی و ساخت سونا باید تحت بررسی قرار داد، نوع سیستم گرمایش است. به طور کلی سیستم گرمایشی عامل بسیار مهمی در تنظیم دمای اتاق سونا است. عمدتا در ساختار سونا های موجود به خصوص سونا خشک از سیستم های گرمایشی زیر استفاده می شود:

  • کوره های برقی

از جمله سیستم های گرمایشی پر کاربرد در سونا ها می توان به کوره های برقی اشاره کرد. به طور کلی در ساختار این کوره ها از المنت های برقی استفاده می شود. این المنت ها با عبور جریان برق از خود شروع به تولید گرما می کند. به طور کلی کوره های برقی دود و آلاینده ای را تولید نمی کنند. از همین رو استفاده از آن ها توسط طرفداران محیط زیست به شدت توصیه می شود.

  • کوره های سوخت فسیلی

از دیگر سیستم هایی که در طراحی و ساخت سونا مد نظر قرار می گیرد، می توان به کوره های سوخت فسیلی اشاره کرد. همانطور که از نام این سیستم ها مشخص است، این سیستم ها به منظور افزایش درجه حرارت محیط از سوخت های فسیلی نظیر گاز استفاده می کنند. استفاده از این سوخت ها سبب می شود تا ضمن مصرف انرژی آلاینده های بسیاری وارد فضا شود.

به طور کلی بر اساس مقررات موجود در ایمنی ساختمان ها نصب مشعل منبع حرارتی گاز سوز درون سونا مجاز نیست. از همین رو اکثر کارشناسان توصیه می کنند که منبع حرارتی با سوخت گاز را در خارج از سونا قرار داده و حرارت را از طریق لوله ها به درون سونا انتقال داده شود. همانند سیستم رادیاتور های موجود در منازل ساختمانی و اداری.

در این مقاله تلاش کردیم شما را با مراحل ساخت و طراحی سونا آشنا کنیم. در صورتی که برای طراحی و ساخت استخر و نیز نگهداری استخر نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید، می‌توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما در استخرینو و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۲۶۶۴۰۸۶۷

۰۹۱۲۶۰۷۷۴۷۹

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *