روش های مختلف بتن ریزی استخر + مزایا و معایب استخر بتنی

بتن ریزی استخر

بتن ریزی استخر

برای بتن ریزی استخر روش های متنوعی را مهندسان به کار می گیرند که هر یک از این روش ها استانداردها و اصول مشخص شده ای دارند. طراحی و ساخت استخر در آب بندی بدنه و حساسیت نسبت به ایزولاسیون دارای استانداردهای بسیار زیادی می باشد و شما باید به آنها دقت زیادی داشته باشید.

روش هایی که جهت بتن ریزی و ساخت استخر به کار گرفته می شود را در ادامه بیان می کنیم تا اطلاعات بیشتری در مورد هر یک از این روش ها داشته باشید.

روش های متنوع بتن ریزی استخر

شما باید به خوبی بدانید که برای ساخت و طراحی هر یک از بخش های ساختمان روش های متنوعی به کار گرفته می شود. برای بتن ریزی استخر هم از روش ها و اصول مختلفی استفاده می کنند که این روش ها عبارت هستند از :

  1. روش قالبگیری :

بتن ریزی کردن به درون استخر با استفاده از روش قالبگیری به این نحو است که ابتدا کف استخر را سیمان می نمایند و سپس یک سطح هموار برای اجرا نمودن آرماتور ایجاد می کنند. در این روش بسته به ابعاد استانداردی که هر یک از استخرها دارند به صورت شبکه ای در کف بدنه قالب ایجاد می نمایند.

البته که شما باید به خوبی بدانید برای استخرهایی با عمق های متنوع نیاز است این شبکه ها به درستی محاسبه شوند. زاویه شیب باید از یک انتها تا انتهای دیگر سازگاری داشته باشد تا بتوان شبکه مش را تنظیم نمود.

کف استخر بعد از تمام شدن آرماتور بندی باید به ضخامت ۱۵ سانتی متر برسد. سپس بتن با عیار ۳۵۰ را باید درون این شبکه ها بریزند و آن را ویبره نمایند. بتن با استفاده از این روش به صورت یکنواخت متراکم می گردد و در تمام قسمت کف می نشیند تا سطحی صاف پیدا کند.

برای ساخت و طراحی دیواره استخر بعد از خشک شدن بتن باید کف قالب بندی را برای دور تا دور استخر اجرا نمایند. به صورتی که آرماتورهای در کف ایجاد شده در وسط قالب قرار بگیرند. بعد از انجام این مرحله می توان بتن ریزی استخر را اجرا نمود و ویبره را هم در داخل قالب ها اجرا نمایند تا سطحی صاف به دست آید.

بتن ریزی درون استخر یکی از مهمترین و اصلی ترین بخش های ساخت و طراحی استخر می باشد. این مرحله اگر به درستی انجام شود آب بندی استخر هم به خوبی کار خود را انجام می دهد.

شما بهتر است که بتن درون استخر را به صورت آماده تهیه کنید عیار ۳۵۰ آن را خریداری نمایید. تا جایی که امکان دارد از بتن با آب کمتر و ویبراتور متراکم استفاده نمایید. شما باید به خوبی بدانید که استفاده کردن از واتر استاپ در بتن ریزی های دو تیکه ضروری می باشد.

روش های متنوع بتن ریزی استخر

  1. روش شات کریت :

در این روش بتن ریزی استخر بتن آماده را به وسیله دستگاه بتن پاش به شبکه های متنوع مش کف می پاشند. این شبکه ها به وسیله مهندسین با دقت بسیار زیادی محاسبه شده اند و توسط آرماتوربند تکمیل و نصب گشته اند. یکی از مهمترین نکات در مورد این روش بتن ریزی در این است که افراد ماهر و مجرب آن را انجام دهند.

اگر افراد حرفه ای این روش را انجام دهند شما باید بدانید که از آسیب های احتمالی وارد شده به استخر جلوگیری خواهد شد. در این روش بتن ریزی دو روش بتن پاشی خشک و همچنین بتن پاشی مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد.

مزیت ها و معایب بتن ریزی استخر

در صورتی که شما هر یک از روش های بتن ریزی استخر را برای بتن ریزی انتخاب کنید دیگر نیازی به قابل بندی های گذشته و سنتی ندارید. در واقع باید بدانید بسیاری از معماران در گذشته از روش های قالب بندی استفاده می کرده اند که آنها باید زمان زیادی را صرف این روش می نمودند.

ولی یکی از مهمترین و اصلی ترین مزایای بتن ریزی استخر صرفه جویی در زمان می باشد.

همچنین باید بدانید که شما با انجام دادن این دو روش در زمان خودتان صرفه جویی خواهید کرد. قالب بندی استخر هزینه بالایی دارد که بتن ریزی این هزینه را برای شما به دنبال نخواهد داشت.

همانطور که بتن ریزی استخر مزیت های بسیار زیادی دارد شما بهتر است که با معایب آن هم آشنایی داشته باشید.

در واقع باید بدانید یکی از اصلی ترین و مهمترین معایب بتن ریزی استخر در این است که شاید آب به زیر پوسته استخر نفوذ پیدا کند. اما مهندسان و معماران به فکر چاره ای این عیب بتن ریزی بوده اند.

آنها بر همین اساس هر یک از مراحل بتن ریزی را به بهترین شکل ممکن و در کمترین بازه زمانی انجام می دهند. در صورتی که معماران و مهندسین حرفه ای بتن ریزی را انجام دهند به هیچ وجه آب به درون پوسه استخر نمی رود.

در این مقاله تلاش کردیم شما را با اثرات شنا در سلامتی تا درخصوص بتن ریز استخر و روش های مختلف آن صحبت کنیم. در صورتی که برای طراحی و ساخت استخر و نیز نگهداری استخر نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید، می‌توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما در استخرینو و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۲۶۶۴۰۸۶۷

۰۹۱۲۶۰۷۷۴۷۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *