گام به گام راه اندازی استخر و جکوزی

گام به گام راه اندازی استخر و جکوزی

گام به گام راه اندازی استخر و جکوزی

در این مقاله قصد داریم گام به گام راه اندازی استخر و جکوزی را برای شما شرح دهیم. جهت ساخت استخر ابتدا باید شناخت نسبی از استخر و کاربرد آن داشت. استخر محلی برای ذخیره آب محسوب می‌شود که به صورت های مختلفی ساخته می‌شود. از این رو آب ذخیره شده در استخرها نیز در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استخر عبارتند از: استخر پرورش ماهی، استخر ورزشی، استخر خانگی، استخر مخزن ذخیره آب کشاورزی و … ساخت استخر و جکوزی به محاسبات سازه توسط کارشناسان مربوطه و مهندسین عمران نیاز دارد تا جهت بازدید از محل ساخت و تشخیص نوع استخر و برآورد هزینه ساخت استخر راهنمایی کنند.

در نهایت اقتصادی ترین و سریعترین روش را از نظر زمان‌بندی و فنی به کارفرما معرفی می کنند. در ادامه مبحث گام به گام راه اندازی و ساخت استخر و جکوزی، نحوه شروع و مراحل ساخت استخر را مورد بررسی قرار می دهیم . با ما همراه باشید.

مراحل شروع ساخت استخر

مراحل شروع ساخت استخر

در ادامه مبحث گام به گام راه اندازی استخر و جکوزی باید ذکر کنیم که مراحل ساخت استخر  عبارتند از: خاکبرداری کاسه استخر، مسطح کردن و رگلاژ کف استخر، اجرای بتن مگر کاسه استخر، اجرای آرماتور گذاری کف و بدنه استخر ،سیمان کاری استخر ،آب بندی استخر و اجرای سرامیک و کاشی کاری استخر

خاکبرداری کاسه استخر

جهت خاکبرداری کاسه استخر ابتدا باید محل خاکبرداری را با ریسمان مشخص و گچ ریزی کنید. توجه داشته باشید در صورت نیاز به آب بندی و سیمان کاری دیوار استخر از بیرون باید حداقل یک و نیم متر به متراژ پشت تا پشت دیواره استخر اضافه کرد.

به طور مثال اگر طبق نقشه اندازه پشت تا پشت دیوار استخر باشد جهت خاکبرداری نیاز به حداقل هشت و نیم متر می باشد. بهتر است بدانید در مناطق دارای رطوبت زیاد و زمین های اشباع برای جلوگیری از فشار منفی آب استخر اجرای آب بندی ضروری می باشد.

جهت دفع آب های زائد نیز می توان به روش های مناسب اطراف استخر زهکشی کرد. در زمانی که خاک برداری ارتفاع گود استخر از میزان مورد نیاز بیشتر شود باید با مصالح مناسب و سنگ چینی لاشه و شفته آهک کف استخر را قبل از اجرای بتن مگر پر کرد و آن را با ملات ماسه و سیمان به صورت مالی صاف کرد.

ساخت استخر

مسطح کردن ورگلاژ کف استخر

در صورتی که خاکبرداری کاسه استخر توسط بیل مکانیکی یا لودر انجام شود با توجه به ضربه وارد شده توسط چنگال بیل خاک روی محل سست می شود.

برای رسیدن به خاک بکر باید حداقل ۱۵ سانتی متر را از محل خاکبرداری برداشت. بهتر است این امر با استفاده از بیل و کلنگ توسط عوامل انسانی انجام شود. توجه داشته باشید در این مرحله می توانید تراز آب استخر را نیز مشخص کنید.

اجرای بتن مگر استخر

بعد از مرحله صاف کردن و رگلاژ و قبل از اجرای بتن مگر با پلاستیک ضخیم کف استخر و حداقل ۴۰ سانتی متر از دیواره آن را بپوشانید. توجه داشته باشید اگر تمام دیواره استخر را نیز  با پلاستیک بپوشانید. بهتر است بعد از تنظیم پلاستیک یک لایه بتن مگر حداقل ۱۵ سانتی متر را روی پلاستیک کف استخر بریزید. این کار باعث جلوگیری از جذب آب استخر به داخل خاک و باعث جلوگیری از ورود آب به داخل استخر می شود.

توجه داشته باشید ضخامت لایه پلاستیک هر چقدر بیشتر شود ارزش کار نیز بالا می رود. به دلیل فشار زیاد آب مثبت داخل استخر و فشار منفی خارجی استخر وجود پلاستیک و  بتن و همچنین استفاده از چسب بتون لایه بتن را تا حدودی آب بند می کند.

اجرای آرماتور گذاری کف و بدنه استخر

برای ساخت استخرهای بتنی معمولاً دو شبکه آرماتور با میلگرد و طبق مشخصات فنی ارائه شده توسط کارشناسان مربوطه به بدن ایجاد می‌کنند. بهتر است بدانید برای استخر هایی که نیاز به آب بندی جداره خارجی داشته باشند. دیواره پشت بدنه را نیز باید قاب گذاری کرد. توجه داشته باشید دیواره داخلی استخر را بعد از تاسیسات لوله کشی و برق کشی در داخل استخر قالب گذاری می کنند.

در صورتی که استخر با بلوک سیمانی ساخته شود، آرماتوربندی را فقط به صورت یک شبکه اجرا می کنند. میلگردهای عمودی را به صورت انتظار می‌گذارند به طوری که از هر سوراخ بلوک یک میلگرد شود و بلوک ها را با استفاده از ملات ماسه و سیمان و به صورت شاقولی، تراز و قفل و بست صحیح انجام شود.

در نهایت اگر استخر به صورت بتنی باشد داخل قاب ها را با بتن پر می کنند. اگر بلوکی باشد داخل بلوک و کف استخر را با بتن عیار ۳۵۰ و با استفاده از مواد افزودنی آب بند کنند و با چسب بتن در داخل بتن پر می کنند. توجه داشته باشید استفاده از ویبره بتن استخر الزامی می باشد.

اجرای آرماتور گذاری کف و بدنه استخر

سیمان کاری

بعد از اجرای بتن ریزی در صورتی که استخر بتنی و کشاورزی باشد به سیمان کاری احتیاج ندارد. اگر استخر به غیر از مصارف کشاورزی باشد باید آن را سیمانکاری کرد. سیمان کاری استخر با ریسمان و سیمان آستر بعد از کروم گیری انجام می شود. بهتر است این کار مراحل نرمه کشی را با مواد آب بند کننده نیز انجام شود.

مرحله سیمان کاری به نوعی مهم ترین مرحله محسوب می‌شود. سطح نهایی کار از نظر زیبایی مهم می باشد. در صورتی که استخر رنگ آمیزی شود صافی کار، استخر را شکیل تر می کند. در صورتی که استخر نیاز به کاشی کاری و سرامیک کاری داشته باشد صافی کار باعث اجرا شدن و سهولت در اجرای کاشی کاری می شود.

تصفیه و گرمایش در ساخت استخر

انتخاب سیستم گرمایش و تصفیه استخر با توجه به نوع و جنس و کیفیتی که دارند هزینه های متفاوتی را به دنبال خواهند داشت. توجه داشته باشید انتخاب سیستم تصفیه و گرمایش با قیمت پایین‌تر برای استخراج گزینه مناسبی نمی‌باشد. بلکه هزینه‌های ساخت استخر را پایین می آورد. ولی با گذشت زمان هزینه‌های زیادی جهت تعمیر به همراه خواهد داشت. سیستم های ارزان قیمت معمولا از کیفیت و طول عمر کمتری برخوردار می‌باشند.

در ادامه مبحث مراحل ساخت استخر قصد داریم تجهیزات مورد نیاز برای ساخت و راه اندازی استخر را شرح دهیم.

تجهیزات مورد نیاز در ساخت استخر

در ادامه مبحث گام به گام راه اندازی استخر و جکوزی باید ذکر کنیم که تجهیزات مورد نیاز برای ساخت استخر عبارتند از:

  • پمپ آب
  • فیلتر شنی
  • فیلترکارتریج
  • مبدل حرارتی
  • سختی گیر آب
  • پمپ تزریق کلر
  • دستگاه ازن زن
  • اسکیمر
  • استرینر
  • جاروی استخری
  • تخلیه دایو
  • دستگیره محافظ
  • نردبان

بهتر است بدانید ابعاد با توجه به کاربردی که دارند متفاوت می‌باشد. در استخرهای آبگرم، استخر کف متحرک، استخر آموزشی کودکان، استخر معلولان ،استخرهای شنای تفریحی و استخر های شنای حرفه ای و مسابقات از ابعاد و استانداردهای مختلفی استفاده می شود. توجه داشته باشید دمای آب نیز در هر یک از این استخر ها را متفاوت می باشد.

شما می‌توانید برای اطلاع از ابعاد استخر مورد نظر خود با کارشناسان استخرینو در ارتباط باشید. قبل از راه اندازی استخر و خرید تجهیزات آن با کارشناسان استخرینو جهت راهنمایی انتخاب تجهیزات و مراحل ساخت استخر در تماس باشید.

برای مشاوره با کارشناسان ما در استخرینو و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۲۶۶۴۰۸۶۷

۰۹۱۲۶۰۷۷۴۷۹

راه اندازی استخر و جکوزی را به چه کسی بسپاریم؟

راه اندازی استخر و جکوزی را به تیم تخصصی استخرینو بسپارید.

انواع استخر کدامند؟

استخر پرورش ماهی، استخر ورزشی، استخر خانگی، استخر مخزن ذخیره آب کشاورزی

مراحل ساخت استخر کدامند؟

خاکبرداری کاسه استخر، مسطح کردن و رگلاژ کف استخر، اجرای بتن مگر کاسه استخر، اجرای آرماتور گذاری کف و بدنه استخر ،سیمان کاری استخر ،آب بندی استخر و اجرای سرامیک و کاشی کاری استخر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *