نگهداری استخر + ۲ نوع استخر روباز و سرپوشیده

نگهداری استخر

آنچه که باید در مورد نگهداری استخر بدانید

تعمیر و نگهداری استخر از مهم ترین مواردی است که بعد از ساخت و راه اندازی استخر مورد اهمیت قرار می گیرد، همیشه افراد قبل از مراجعه به یک استخر در مورد فضا و میزان تمیزی آن تحقیق می کنند و پس از حصول اطمینان از تمیزی استخر به آنجا می روند، اما استخر فقط منوط به یک فضای سربسته مخصوص که افراد در روزهایی از هفته بدانجا جهت تفریح یا درمان مراجعه کنند نمی باشد بلکه ممکن است خیلی از افراد در داخل خانه های خود هم استخر داشته باشند یا خیلی از خانه باغ ها دارای استخر هستند.

برای نگهداری همه انواع استخرها باید اصولی را مد نظر قرار دارد تا در گذر زمان دچار نقصان یا آلودگی نشوند، تعویض آب استخر در فواصل زمانی کوتاه، استفاده از مواد شیمیایی مناسب از جمله اصولی است که باید در نگهداری استخر مورد توجه قرار دهید. در استخرهای عمومی ایران معمولا دمای آب را بین ۲۹ تا ۳۰ درجه سانتی گراد تنظیم می کنند.

استفاده از سولفات ها مانند سولفات آلومینیوم و سولفات مس به همراه کلر جهت پاکیزگی و میکروب کشی آب استخر بدان افزوده می شود.

پس از آبگیری استخر پمپ های گرمایشی و تصفیه استخر را به مدت ۲۴ ساعت جهت عبور آب استخر از فیلتر ها روشن می کنند، یکی از مواردی که در مورد یک استخر بسیار مهم می باشد طراحی و ساخت استخر است که اگر این کار به طور اصولی و صحیح انجام نشده باشد باعث بروز مشکلاتی می شود مثلا اگر طراحی استخر اصولی و صحیح باشد کل آب استخر ۴ بار از فیلتر ها عبور می کند این کار باعث حذف مواد اضافی و کدری ها از سطح فیلتر می شود،

نگهداری استخر
نگهداری استخر

نگهداری استخر باغ

خیلی از افراد در داخل باغ  ویلای خود دارای استخر هستند اما این استخر به دلیل اینکه در بیرون و در محیط سرباز می باشد ممکن است که در فصول مختلف سال دچار مشکلات متعددی شود مثلا قسمت مربوط به تمیز کردن و تعویض آب، صرف اینکه استخر توسط درختان محصور شده است ممکن است در هفته ۳ الی ۴ بار مجبور به تعویض و تمیزکاری آب استخر شوید.

خصوصا در فصل پاییز که برگ درختان خشک می شوند و بر روی زمین می ریزند وزش باد ممکن است برگ  و خاک را به سمت آب استخر روانه کند و آب را آلوده و کثیف نماید. ممکن است که سرمای زمستان به بدنه استخر رسوخ کرده و سبب خراب شدن دیواره های آن شود و شما مجبور شوید که هر سال استخر خود را تعمیر کنید که این خود منجربه صرف هزینه های اضافی برای شما می شود، برای جلوگیری از بروز مشکلات نام برده و هر نوع مشکل دیگری راه حل هایی وجود دارد که با یک بار هزینه می توانید چندین سال استخر خود را از خطر خرابی ایمن کنید.

نگهداری استخر باغ
نگهداری استخر باغ

نگهداری استخر باغ در زمستان

ما در اینجا چند راه حل را به شما آموزش می دهیم تا در نگهداری استخر به شما کمک کند:

سبد استخر را بررسی کنید: در فصل زمستان به دلیل این که ریزش برگ ها از فصل پاییز شروع شده و بر روی زمین ریخته می شوند و وزش باد و دیگر عوامل منجربه روانه شدن این برگ ها به سمت آب استخر می شود، زمانی که برگ ها به داخل استخر ریخته می شود علاوه بر کثیف کردن آب ممکن است سبب مسدود شدن مسیر آب و خرابی پمپ ها شود، ممکن است بعضی ها به دلیل این که از تمیز کننده های اتوماتیکی استفاده می کنند این قضیه را پشت گوش بیندازند اما کمک زیادی به این کار نمی کند شما باید همیشه حواستان به کیسه ها باشد تا هر وقت که پر شد آن را خالی کنید تا آسیبی به تمیز کننده نرسد.

روی استخر را نپوشانید: اگر استخر شما در جایی قرار دارد که گل و گیاه و خاک و درخت در نزدیکی آن نیست یا  درجه هوای منطقه بالای صفر درجه است بهتر است که روی آن را باز بگذارید، آب داخل استخر بنا به دلایلی مانند از بین بردن بوی کلر باید در تماس مستقیم با هوا قرار بگیرد اما اگر به تمیزی آب آن مشکوک هستید و دوست دارید روی آن را بپوشانید.

باید حد اقل هفته ای دو بار روی استخر را باز بگذارید که در تماس مستقیم با هوا قرار بگیرد این هم یکی از اصول اساسی نگهداری استخر است زیرا اگر آب با هوا تماس مستقیم نداشته باشد ممکن است که اکسیژن آن کم تر شود یا بعد از گذشت زمان کوتاهی آب بد بو شود.

پمپ آب را عایق بندی کنید: اگر آب و هوای منطقه شما به زیر صفر درجه سانتی گراد می رسد لازم است که استخر را بپوشانید. همه تاسیسات استخر از جمله پمپ آب را مرتب خشک نموده و عایق بندی نمایید، سنجش مقدار آب و مواد شیمیایی نیز ضروری می باشد. پوششی که برای پوشاندن استخر استفاده می کنید باید بسیار محکم باشد زیرا اگر از پوشش نازک استفاده کنید علاوه بر یخ زدن آب استخر و آسیب به تاسیسات دیواره استخر نیز دچار آسیب و شکستگی می شود.

نگهداری استخر باغ در زمستان
نگهداری استخر باغ در زمستان

نگهداری استخر روباز در باغ

برای نگهداری استخر چه در فضای سربسته و چه در فضای روباز مانند باغ  نکاتی را که باید در نگهداری آن رعایت کنید یکسان است، نگهداری استخر روباز به دلیل این که در فضای خارج می باشد کمی باید جدی تر و بیشتر انجام گیرد که ما در اینجا به شما توضیح می دهیم؛

پمپ: پمپ وظیفه چرخش آب استخر را بر عهده دارد چرخش به این معنی که آب استخر توسط پمپ از فیلترها عبور کرده گرد، غبار و خاک و مواد معلق آن از بین می رود و پاک سازی شده دوباره به استخر برگردانده می شود، نکاتی را که باید در مورد استفاده از پمپ، اندازه پمپ بر اساس اندازه استخر و …  بدانید حتما باید از کارشناس بپرسید وی بر اساس پارامترهای نام برده زمان کارکرد پمپ را به شما می گوید.

نکته: در صورت درست کار نکردن پمپ یا فیلتر مشکل دارد یا آب استخر به درستی گردش نمی کند.

سیستم تصفیه: وظیفه حذف گرد و غبار و خاک را بر عهده دارد و از قسمت های مختلفی تشکیل شده است، مهم ترین قسمت سیستم تصفیه که در نگهداری استخر بسیار تاثیر گذار است فیلتر آن می باشد.

PH تعادل: پی اچ میزان اسیدی یا بازی بودن را تعیین می کند، در آب استخر جهت نگهداری استخر لازم است که PH آن اندازه گیری شود تا میزان اسیدیته آب تعیین شود، در مواقعی لازم است تا هر هفته میزان اسیدیته را تنظیم کنید زیرا در صورت اسیدیته شدن آب استخر خوردگی در سطوح و تجهیزات رخ می دهد و اگر PH آب به قلیائیت برود در آب کدری و رسوب به وجود می آید.

PH را در محدوده عددی ۰ الی ۱۴ تعیین کرده اند که ۰ تا ۷ نشان دهنده اسیدیته و ۷ تا ۱۴ نشان دهنده بازی بودن می باشد پس باید حواستان به این محدوده ها و تنظیمات در PH باشد. همیشه قبل از این که هر ماده ای را جهت نگهداری استخر به استخر اضافه کنید. برچسب روی محصول همچنین طریقه مصرف را به دقت مطالعه کنید، استفاده از محصولات بی کیفیت و نامطمئن سبب آسیب به استخر می شود، اگر هم از اطلاعات روی محصول چیزی دستگیرتان نشد حتما با کارشناس تماس بگیرید، حتی الامکان از ترکیب کردن محصولات خود داری کنید.

کلر: یکی از مرسوم ترین روش هایی که از قدیم الایام در نگهداری استخر استفاده می شده است استفاده از کلر جهت گندزدایی می باشد، کلر بعد از استفاده در آب ماندگار می شود و این خاصیت کلر باعث حذف آلودگی های ثانویه از آب می شود، استفاده از کلر معایبی هم دارد که برایتان توضیح می دهیم؛

معایب: کلر به شدت به میزان PH وابسته است اگر در استخر باغ خود چندین نفر باهم وارد آب می شوید و شنا می کنید باید حواستان به PH باشد، بعد از اینکه چند نفر وارد آب شدند اگر روی بدن هریک از آن ها کرم، ژل مو باشد و یا حتی عرق بدن سبب تغییر در PH آب شده و آن را به سمت بازی می کشاند، معمولا میزان PH آب برای استخرها خصوصا استخرهای عمومی که جهت شنا استفاده می شوند در محدوده ۴/۷ تا ۲/۷ می باشد، در استخرهای باغ چون روباز هستند وضعیت جوی هوا هم بر روی PH تاثیرگذار است.

۲- طبق دستور وزارت بهداشت و استانداردهای تعریف شده میزان کلر تزریقی به آب استخر در محدوده PPM3-1 می باشد، ورود افراد مختلف به داخل استخر بسته به شرایط بهداشتی هر کدام  باعث ورود آلودگی های مختلف به داخل آب استخر می شود و به ناچار باید میزان بیشتری جهت رفع این آلودگی ها استفاده گردد، باید در نگهداری استخر دقت شود، استفاده بیش از حد از کلر ممکن است سبب آسیب های جبران ناپذیری به استخر گردد.

نگهداری استخر روباز در باغ
نگهداری استخر روباز در باغ

نگهداری استخر روباز

تمامی مواردی را که برای نگهداری استخر در قسمت نگهداری استخر در باغ اشاره کردیم نیز در مورد استخر روباز هم صدق می کند اما یک سری نکات اضافه تر و متفاوت تر وجود دارد که برای شما توضیح می دهیم؛

سختی کلسیم: یکی از اصولی که در نگهداری استخر باید بسیار به آن اهمیت بدهید دقت در سختی کلسیم آب است، اگر مقدار کلسیم آب از حدی بالاتر رود بر سطح استخر و تجهیزات رسوب کرده و آسیب های زیادی را بر آن ها خصوصا بر تجهیزات وارد می کند. اگر کلسیم آب استخر بالا باشد در این صورت با کارشناس مشورت کنید او راه حل مناسب را به شما خواهد گفت.

پس از آزمایش های اولیه در صورت اثبات سختی کلسیم بالای آب استخر شما مقداری از آبی را که از آن جهت پر کردن استخر خود استفاده می کنید باید به آزمایشگاه بفرستید تا مورد بررسی و تجزیه و تحلیل بیشتر قرار بگیرد، دقت داشته باشید که مقدار سختی کلسیم آب استخر شما باید در محدوده PPM 250 -200 باشد.

فلزات محلول: حضور یون فلزات در آب استخر باعث تغییر رنگ در آب می شود و معمولا هم فلزات آهن، مس و منگنز در آب استخر یافت می شوند، آب استخر شما نباید هیچ گونه فلزی را در خود داشته باشد، در صورتی از وجود فلز دراستخر مطمئن شدید حتما منبع آن را شناسایی کرده و حتی الامکان آن را حذف کنید.

هیپوکلریت زن ها: هیپکروت زنی یکی از راه های نگهداری استخر می باشد و می توان کار هیپوکلریت زنی را  به راحتی انجام دارد زیرا یک پمپ دیافراگمی یا پیستونی کوچک در داخل دستگاه هیپوکلریت زنی وجود دارد که نگهداری و تنظیم آن بسیار آسان می باشد، برای اینکه مقدار مشخص و دقیقی را از کلر به داخل استخر تزریق کنید خیلی راحت می توانید دیافراگم  یا پیستون را جابجا کنید.

کلر مایع: عمل مایع سازی کلر را با کمک سیلندرهای آهنی سنگین انجام می دهند که فشار زیادی را به کلر وارد می کند تا کلر مایع شود، بعضی از استخرها روزانه بیش از ۲۳ کیلوگرم کلر مصرف می کنند که استفاده از کلر مایع برایشان بهتر و به صرفه تر است.

کلر- آمونیاک: گاهی ذزات و باقی مانده ها سر سخت تر از آنند که بتوان با کلرزنی معمولی آن را از بین برد مثلا اگر از استخر در طول روز بیش از حد استفاده شود دیگر کلر داخل استخر از بین می رود، بهترین راه حل برای باقی ماندن طولانی مدت کلر در داخل آب استفاده از ترکیب کلر- آمونیاک به همراه کلرآمین می باشد که تثبیت کلر در داخل آب را افزایش می دهد.

نکته: کلر آمین یک نوع ضد عفونی کننده با قابلیت تاثیر بالا می باشد.

برم: برم را به صورت جوشان و یا محلول به گردش آب استخر جهت نگهداری استخر اضافه می کنند که کار بسیار اشتباهی است زیرا برم بسیار خورنده است و کنترل آن بسیار سخت و زمان بر است زیرا گازهای سنگینی را از خود آزاد می کند،  اگر از برم جهت نگهداری استخر استفاده می کنید دیگر مصرف آن را قطع کنید.

اوزن: یک مسموم کننده قوی می باشد که تاثیر آن از کلر نیز بالاتر است اما به دلایل مختلفی از جمله گران بودن و احتیاط هایی که باید در حین استفاده از آن رعایت شود معمولا استفاده نمی گردد،  کلر را حتی با وجود آسیب هایی که به دستگاه تنفسی وارد می کند و سوزش های چشمی که ایجاد می نماید بر اوزن ترجیح می دهند.

پرتو ماورای بنفش: این تکنیک نیازمند یک اتاقک تصفیه مخصوص جهت عبور آب تصفیه شده می باشد به این صورت که لامپ های ماوراء بنفش را داخل این اتاقک قرار دهید تا آبی که برای تصفیه وارد این اتاقک می شود در معرض نور ماوراء بنفش قرار بگیرد، نور لامپ ها باعث ضد عفونی شدن آب می گردند، آب گل آلود باعث کاهش خاصیت ضد عفونی کنندگی پرتو ماوراء بنفش می شود، به دلیل قیمت بالایی که این لامپ ها دارند باید از آن ها بیشتر مراقبت شود.

نگهداری استخر روباز
نگهداری استخر روباز

نگهداری استخر ویلا

ویلاهای شیک و مجلل بدون استخر خیلی جذاب نیستند، اگر شما هم یک ویلای زیبا دارید که دارای یک استخر می باشد بهتر است که با اصول نگهداری استخر ویلا آشنا شوید. از استخر ویلا همه اعضای خانواده جهت شنا و آب تنی استفاده می کنند خصوصا در فصل های بهار و تابستان که هوا مطبوع و دلچسب و گرم است بیشتر از استخر استفاده می شود.

معمولا در فصول سرد پاییز و زمستان استخر کاملا بلا استفاده می ماند و ممکن است که به دست فراموشی سپرده شود و آسیب های جدی به تجهیزات و بدنه استخر وارد شود، در ابتدای نکات نگهداری استخر ویلا یادآور می شوم در صورتی که از استخر استفاده نمی کنید خصوصا در فصول سرد سال بهتر است آب آن را خالی کنید تا زمانی که خواستید مجدد از آن استفاده کنید مجبور به هزینه های اضافی جهت راه اندازی مجدد و یا تعمیرات نشوید.

نگهداری استخر ویلا
نگهداری استخر ویلا

گام اول جهت آماده سازی و حفاظت :

ابتدا تاسیسات استخر را چک کنید تا مطمئن شوید که مشکلی ندارد خصوصا موتور تاسیسات، باید با توجه به سر پوشیده یا روباز بودن استخر سیستم سرمایش و گرمایش استخرتان را تنظیم نمایید. استخرهای روباز نیازی به استفاده از سیستم تهویه و تنظیم سرما و گرمای محیط ندارد و فقط حواستان به حفظ تعادل دمای آب باشد، پمپ ها و صافی های استخر را مرتب و با دقت چک کنید و صافی هر وقت پر شد سریع آن را تخلیه کنید.

تاسیسات استخر
تاسیسات استخر

توجه به موارد امنیتی و تمیزی محوطه اطراف استخر نیز از اصول نگهداری استخر می باشد. سطوح داخلی و خارجی استخر را نیز همیشه چک کنید زیرا در صورتی که مشکلی داشته باشند یا ایمنی لازم را نداشته باشند ممکن است به یکی از اعضای خانواده آسیب وارد کنند، مجراهای ورودی و خروجی آب را کنترل و بررسی نموده و در صورتی که از تجهیزات فلزی در استخر خود استفاده کرده اید باید زود به زود بررسی کنید تا در صورت زنگ زدگی و آسیب سریع مشکل را برطرف نمایید و از نشت های احتمالی جلوگیری کنید.

وسایل مورد نیاز نگهداری استخر ویلا: همیشه سعی کنید وسایلی را که جهت نگهداری استخر به کار می برید از بهترین امکانات روز باشند زیرا استفاده از وسایل به روز و با کیفیت از هزینه های احتمالی و اضافی در آینده می کاهد، کفی و صافی لوله، توری و … از جمله تجهیزاتی هستند که جهت نگهداری استخر از آن ها استفاده می شود.

نکات بعدی نگهداری استخر ویلا: اگر استخر ویلای شما مدت هاست که بلا استفاده بوده و مقداری آب در کف آن وجود دارد آب آن را تخلیه نموده و آب تازه را به داخل استخر پمپاژ نمایید این کار را چندین بار تکرار کنید تا استخر شما کاملا پاکیزه شود.

بهتر است پمپ گرمایشی  ۲۴ ساعت روشن باشد و آب از فیلترها عبور کند تا مواد اضافی و کدری های آب از بین می رود.

برای اینکه آب استخر پی در پی جریان داشته باشد قبل از روشن شدن پمپ فیلترها و مبدل های گرمایشی را هواگیری نمایید، معمولا دمای استخرهای ویلا ۲۶ یا ۲۷ درجه سانتی گراد است. شما باید تعادل آب را هم به وسیله کیت های سنجش آب اندازه گیری کنید، این کیت ها شیمیایی بوده و وظیفه آن ها اندازه گیری میزان کلر و پی اچ آب است.

میزان کلری را که باید استفاده کنید از کارشناس بپرسید ولی نباید  کمتر از ppm1 باشد زیرا کمتر از این مقدار جلوی رشد جلبک ها و سبزینه ها را نمی تواند بگیرد، در صورتی که استخر ویلای شما دچار مشکلاتی مانند رشد جلبک و سبزینه شد برای رفع آن به استخر شوک وارد کنید و اعمال تصفیه را از اول انجام دهید سپس به میزان ppm2 کلر به آب اضافه کنید تا تمامی باکتری های استخر از بین بروند البته گاهی بعضی از باکتر ها سر سخت هستند و نیاز است که دوز کلر را کمی بیشتر از این مقدار استفاده کنید تا کامل همه باکتری ها از بین بروند و استخر تصفیه شود.

بعد از برطرف شدن مشکلات آلودگی استخر همه پارامترها مانند دمای تعادل، میزان کلر و مواد شیمیایی را به نسبت مناسب انجام دهید. دقت کنید که میزان کلر به بالای ppm2 و پی اچ آب بالای ۷ نرسد زیرا مشکلاتی از قبیل بیماری های پوستی را به همراه دارد، مجهز بودن استخر به سیستم فیلتراسیون و استفاده از سرپوش برای استخر از نکات کلیدی نگهداری استخر می باشند زیرا سرپوش از ورود آلودگی های خارجی به داخل استخر جلوگیری می نماید.

نگهداری استخر در منزل

بسیاری از افراد دوست دارند در داخل خانه خود استخر داشته باشند اما به دلیل هزینه های بالایی که فکر می کنند باید برای ساخت استخر خانگی صرف کنند از احداث آن صرف نظر می نمایند ما در این جا نکات کلیدی و تجهیزات مورد نیاز راه اندازی استخر در منزل را برای شما توضیح می دهیم تا با آگاهی بیشتری در مورد این موضوع تصمیم بگیرید.

پمپ تصفیه آب استخر: آب استخر اگر راکد بماند ممکن است دچار آلودگی شود و زمینه رشد جلبک ها و میکروب ها در آن فراهم می شود پس حتما آب استخرهای خانگی هم باید به یک پمپ تصفیه متصل شود تا بتوان آب داخل آن را تصفیه کرد و این تصور که پمپ و تجهیزات تصفیه فقط مخصوص استخرهای بزرگ و عمومی است کاملا اشتباه است.

جارو اسکیمر استخر خانگی: همان گونه که از نامش پیداست جارو وظیفه تمیز کردن آشغال ها را بر عهده دارد، بعضا ممکن است به دلیل این که استخر در داخل حیاط قرار داشته باشد بر اثر وزش باد و … سنگریزه ها، آشغال های کوچک و … وارد آب استخر شوند، تعویض آب استخر به طور دائمی  کار مشکلی است علاوه بر آن موجب هدر رفت مصرف آب می شود در این مواقع از جارو اسکیمر جهت تمیز کردن این آشغال ها از کف استخر استفاده می شود، شکل خاص و قدرت مکندگی این جاروها به گونه ای است که آب را به داخل خود مکیده و پس از حذف کامل آشغال ها و آلودگی های آب از سمت دیگر آن خارج میشود.

قرص کلر: این قرص ها حاوی کلر بوده و جوشان هستند و مناسب استخرهای خانگی می باشند و عمل سم زدایی را برای استخر شما انجام خواهند داد، قرص کلر یکی از اقلام ضروری برای نگهداری استخر شما می باشد.

روکش استخر خانگی: روکش ها مناسب زمانی است که استخر شما در داخل حیاط و یا در محیطی باز قرار داشته باشد و برای جلوگیری از ورود گرد و خاک و … می توانید برای استخر خود تهیه کنید روکش های برزنت به دلیل مقاومتی که در برابر دماهای مختلف، نور خورشید و سرما مقاوم است مناسبترین روکش بوده و علاوه بر محافظت آب استخر از آلودگی، خودش هم در مقابل رطوبت مقاوم بوده و پوسیده و خراب نمی شود.

شما می توانید استخرهای خانگی آماده را هم در بازار به همراه همه وسایل مورد نیازش تهیه کنید که قیمت آن هم برای شما کم تر تمام شود.

نگهداری استخر در منزل
نگهداری استخر در منزل

نگهداری استخر و جکوزی

بهره برداری مناسب و به دور از هرگونه مشکلی مهمترین مسئله بعد از ساخت استخر و جکوزی می باشد، مواردی را که پس از ساخت استخر و جکوزی باید رعایت کنید در زیر برای شما بیان می کنیم؛

۱- ابتدا استخر را آبگیری نمایید

۲- وارد تصفیه خانه شوید و پمپ های تصفیه و گرمایشی را روشن کنید

۳- دما را تنظیم نمایید مناسب ترین دمای استخر۳۰-۲۹ درجه می باشد

۴-کیفیت بهداشتی و شیمیایی آب را بررسی کنید

۵- برای تصفیه تمام آب استخر و جکوزی و رفع کدری های آب پمپ را به مدت۲۴ ساعت روشن نگه دارید

۶- پس از روشن شدن پمپ ها باید مبدل های گرمایشی و فیلتر های تصفیه مکرر هواگیری شوند

۷- همانطور که می دانید آب بعد از مدتی می گندد باید تکنسین های مسئول همیشه حواسشان به آب استخر باشد و در مواقع ضروری آب استخر را تعویض نمایند یا مواد شیمیایی مانند کلر را به صورت دوره ای جهت پاکیزگی و نگهداری استخر بدان بیفزایند البته میزان دوز تزریقی کلر بسته به شرایط استخر و دوزینگ پمپ ها است.

نکته: کلر های ۱۰۰ درصد طبیعی را می توانید مستقیم به آب استخر اضافه کنید اما کلرهایی که درصد خلوص آن ها کم تر از ۱۰۰ درصد است را باید با آب مخلوط کنید و پس از ته نشین شدن به آب اضافه کنید،  به جای کلر می توانید از سولفات مس، تزریق اوزون به کمک دستگاه اوزون زن و یا سولفات آلومینیوم استفاده کنید.

نگهداری استخر و جکوزی
نگهداری استخر و جکوزی

نگهداری موتورخانه و استخر

نگهداری استخر بسیار حساس می باشد اگر طراحی استخر علمی و دقیق نباشد پس از مدتی که از ساخت آن بگذرد دچار مشکلات فراوان می شود، فردی که وظیفه سرویس کاری استخر را بر عهده دارد باید از حواس پنجگانه خود استفاده کند مانند حس بویایی و بینایی خود متوجه مشکلات شیمیایی استخر شود و با طرزکار تجهیزات مانند پمپ و فیلتر آشنایی کامل داشته باشد، آنچه که باید در مورد نگهداری استخر بدانید؛

تعمیر و نگهداری کاسه استخر: اگر ساخت استخر کاملا اصولی و با دقت انجام گرفته باشد معمولا مشکلی برای آن به وجود نخواهد آمد، اگر استخر به هر دلیلی دچار مشکلاتی مانند نشتی یا ترک و … شد سرویس کار موظف است قبل از بروز مشکلات بیشتر کارفرما را مطلع کند تا وی تمهیدات لازم را جهت تعمیر و نگهداری استخر به کار بندد.

سرویس و نگهداری تاسیسات استخر: سرویس کار همیشه باید حواسش به تابلو برق، اتصالات و تجهیزات باشد تا در صورت بروز مشکل در جهت رفع آن اقدام شود، حداقل یک بار در هفته استرینر پمپ های استخر باید تمیز شود، در صورتی که پمپ از خود صدای غیر عادی در آورد و یا دچار لرزش شود باید به صورت تخصصی پمپ را بررسی کرد تا علت مشخص و رفع شود، بکواش کردن فیلتر جهت رفع آلودگی ، تعویض سالانه سیلیس ها و … از جمله مواردی هستند که در نگهداری استخر و تاسیسات آن باید رعایت شوند.

شیمی آّب استخر: یکی از مهم ترین اصولی که باید در نگهداری استخر رعایت شود حفظ خواص و تعادل شیمیایی آب استخر است زیرا در صورت مشکلاتی در مورد مسائل شیمیایی آب ممکن است که به سلامت افرادی که در استخر شنا می کنند آسیب بزند، در مصرف ضد عفونی کننده ها خصوصا کلر باید اصول استفاده آن کاملا رعایت شود، میزان استفاده کلر باید به گونه ای باشد که PH آب مابین۲/۷ الی۶/۷ حفظ شود، جارو زدن کف استخر نیز یکی از اصولی است که به بهبود و حفظ کیفیت استخر کمک خواهد کرد.

نازک کاری استخر: تعمیرکار استخر در هر بار سرویس کاری باید خوب دیواره های استخر را بررسی کند و تمهیدات لازم را جهت رفع مشکلات پیش آمده بیندیشد، از جمله مواردی که به نازک کاری استخر مربوط می شود می توان به از بین رفتن بند کشی و شکستگی سرامیک ها اشاره کرد.

تعمیر و نگهداری موتورخانه: بویلر، چیلر و .. جزء تجهیزات موتور خانه هستند که وظیفه بخش گرمایشی استخر را بر عهده دارند، ساختمان هایی که استخر دارند معمولا از یک موتورخانه گرمایشی مشترک هم برای ساختمان و هم برای استخر استفاده می شود و سیستم گرمایشی استخر و ساختمان کاملا به یکدیگر وابسته هستند، البته استفاده از یک موتورخانه گرمایشی می تواند در کاهش هزینه ها بسیار موثر باشد زیرا شما راحت می توانید در صورت بروز مشکل برای موتورخانه چه استخر و چه ساختمان با یک شرکت واحد هماهنگ شوید تا کارهای مربوط به رفع مشکل و سرویس دهی موتورخانه را انجام دهد.

نگهداری موتورخانه و استخر
نگهداری موتورخانه و استخر

نگهداری استخر خانگی

نگهداری استخر خانگی در فصول مختلف سال اصول مخصوص به خود را دارد که باید رعایت شود که ما در اینجا برای شما بیان می کنیم؛

نگهداری استخر خانگی در فصل زمستان: معمولا در فصل زمستان استخر بلا استفاده می ماند و به دست فراموشی سپرده می شود، بهتر است قبل از شروع فصل زمستان نکات زیر را در نگهداری استخر رعایت کنید؛

  • ابتدا تمامی نرده های اطراف استخر را برداشته و به همراه فیلترها، آستر و کف گیر خوب تمیز کنید
  • پس از تخلیه کامل آب استخر با مواد شوینده مناسب و یک برس نرم دیواره ها و کف استخر را خوب بشویید سپس آب گیری نمایید تا تمامی آلودگی ها کاملا از بین بروند.
  • پس از اتمام تمیزکاری یک بار استخر را پر کرده و مقدارPH آن را اندازه گیری نمایید تا از قابل قبول بودن میزان کلر و قلیائیت آن اطمینان حاصل کنید.

توجه: در فصل زمستان بهتر است که از پوشش زمستانی بر روی استخر خود استفاده کنید زیرا دمای پایین و زیر صفر به اجزای استخر مانند دیواره ها و تجهیزات آسیب می رساند.

نگهداری استخر در فصل بهار: با فرارسیدن فصل بهار وقت آن است که پوشش استخر را بردارید و آن را آماده استفاده کنید، دوباره استخر را از آب پر کنید و مراحل تصفیه سازی و افزودن مواد شیمیایی مناسب فصلی آب استخر را متعادل کنید، پمپ ها و سیستم های فیلتراسیون را پس از بررسی دوباره راه اندازی کنید، یک درمان شوک با کلر را جهت از بین بردن جلبک یا باکتری های احتمالی که در طول زمستان رشد کرده اند را به کار ببرید، تست سطح قلیائیت استخر باید بین ۸۰ الی ۱۲۰ پی پی ام باشد، میزان PH آب را در محدوده ۴/۷ الی۶/۷ تنظیم کنید، استخر را تا دهانه کفگیر پر کنید.

نکته: برای استخرهای آستر دار بهتر است که مواد شیمیایی را که جهت شوک می خواهید به استخر اضافه کنید در یک سطل آب گرم حل کنید و سپس به استخر اضافه کنید. این کار بهتر از اضافه کردن به صورت مستقیم به آب استخر است، این یک روش مناسب جهت نگهداری استخر است که استخر را  آسیب هایی مانند سفید شدن حفظ می کند.

نگهداری استخر خانگی در فصل تابستان: بیشترین زمانی را که افراد از استخر خانگی خود استفاده می کنند فصل تابستان است لذا  لازم است که نکات بهداشتی و نگهداری استخر را بیشتر از قبل رعایت کنند مانند:

هفته ای یک بار آب استخر را بررسی کنید و از عدم وجود باکتری و جلبک و متعادل بودن مواد کنترلی مطمئن شوید، سطح کلر مناسب آب استخر در تابستان PPM3-1 می باشد، PH مناسب این فصل بین۲/۷الی۶/۷ می باشد پی اچ نباید از این محدوده بیشتر یا کم تر باشد، جارو کشیدن کف استخر جهت حذف زباله های کوچک فراموش نشود،حداقل۱۲ ساعت سیستم فیلتراسیون را روشن نگه دارید.

نگهداری استخر خانگی در فصل پاییز: همه مواردی را که برای فصل تابستان بیان کردیم در فصل پاییز نیز باید رعایت کنید منتها باید نکات بهداشتی و تمیزکاری را افزایش دهید و دفعات جارو کشیدن را بیشتر کنید، برگ درختان در فصل پاییز ریزش می کند و ممکن است توسط عوامل مختلف به داخل آب استخر هدایت شوند و سبب مسدود شدن سبد کف گیر، پمپ و خطوط لوله کشی شوند.

باید دقت کنید قبل از این موارد آن ها را از استخر خارج کنید نگذارید برگ ها به کف استخر بروند، به دلیل استفاده کم تر از استخر شیمی استخر را به نسبت تابستان به میزان کم تری تنظیم نمایید، پمپ ها را به مدت کمتری نسبت به تابستان روشن کنید چیزی بین۴-۸ ساعت کافی است البته بستگی به میزان استفاده شما از استخر دارد.

نکات ایمنی: به دلیل اینکه در هر خانواده ای ممکن است که کودک خرد سال یا حیوان خانگی وجود داشته باشد باید یک سری مسائل امنیتی مانند تعبیه نرده در اطراف استخر جهت جلوگیری از سقوط اتفاقی کودک یا حیوان به داخل استخر ضروری است، کودکان باید شنا کردن را بیاموزند زیرا به آب تنی علاقه نشان می دهند و اگر شنا بلد نباشند ممکن است که در استخر غرق شوند، مواد شیمیایی را که برای نگه داری استخر استفاده می کنید در یک جای دور از دسترس کودکان و شعله های آتش نگه داری نمایید.

نگهداری استخر خانگی
نگهداری استخر خانگی

هزینه نگهداری استخر خانگی

اولین مورد درباره نگهداری استخر خانگی تجهیزات آن است زیرا تجهیزات استخر مانند پمپ و تجهیزات تصفیه بسیار گران قیمت هستند، نگهداری از بدنه و دیواره های استخر نیز مورد بعدی نگهداری استخر است که باید در فصول مختلف متناسب با آن فصل نکات ضروری نگهداری آن را رعایت کنید تا مجبور به پرداخت هزینه های غیر ضروری ناشی از بی توجهی به نکات نگهداری استخر نشوید، هزینه هایی را که باید برای نگهداری استخر بپردازید شامل موارد زیر است؛

هزینه فیلتر: اگر به طورمنظم تمیز نشود دچار آسیب شده و مجبور پرداخت هزینه تعمیر و یا تعویض می شوید

گیج فشار: ممکن است بر اثر فشار آلودگی و آشغال های فیلتر دچار مشکل و خرابی شود و مجبور به تعویض آن شوید البته هزینه گیج فشار زیاد بالا نیست

اورینگ و واشر: این قطعات وظیفه حفاظت از قطعات داخلی سیستم را بر عهده دارند سعی کنید که اورینگ واشر پمپ های قدیمی و فیلتر ها را تعویض نمایید تا از هزینه های بالا در آینده جلوگیری کنید.

هزینه نگهداری استخر خانگی
هزینه نگهداری استخر خانگی

استخدام نگهداری استخر

همیشه انجام هرکاری نیازمند یک نفر است تا آن را مدیریت کند و به انجام برساند، استخرها خصوصا استخرهای عمومی و یا ساختمانی که چندین نفر از آن استفاده می کنند باید شخص یا اشخاصی باشند تا به طور منظم کارهای مربوط به مواظبت از تجهیزات، تزریق مواد شیمیایی و تمیز کردن فیلترها و تجهیزات تصفیه، مدیریت بر زمان روشن و خاموش شدن پمپ و … را بر عهده بگیرند پس باید افرادی را استخدام کنید تا همه این کارها را به طور منظم انجام دهند و از استخر شما نگهداری نمایند.

نگهداری استخر سرپوشیده

قطعا استخرهای سرپوشیده که در داخل فضای سقف دار قرار دارند مشکلاتی مانند کثیف شدن توسط برگ های درختان و خاک و گرد و غبار را نخواهند داشت اما تمامی نکاتی را که در مورد استخرهای خانگی و ویلا در این مقاله گفته شد باید در مورد آن ها رعایت گردد، مواردی مانند نحوه و میزان دوز تزریقی مواد شیمیایی به استخر،تنظیم PH، تمیزکاری سیستم تصفیه ، پمپ دمای تعادل و … از جمله موارد نگهداری استخر سرپوشیده است.

نگهداری استخر سرپوشیده
نگهداری استخر سرپوشیده

 

برای مشاوره با کارشناسان ما در استخرینو و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۲۶۶۴۰۸۶۷

۰۹۱۲۶۰۷۷۴۷۹

هزینه نگهداری استخر شنا چقدر است؟

اگر استخر خود را با استخر های با کیفیت بالا از پرسلن یا شیشه ای پوشش می دهید، پس از آن آسان است تمیز و چند زمان برای شما به پایان برسد با برخی از پاک کننده، آب پاک و قلم مو.

جهت نگهداری استخر شنا میزان کلر چقدر باید باشد؟

میزان کلر استاندارد آب استخر باید بین ۱ تا ۲ ppm و پی اچ بین ۷.۲ تا ۷.۸ باشد.

چگونه از استخرمان نگهداری کنیم؟

تنظیم سطوح قلیایی و پی اچ استخر، استفاده از کلر برای ضد عفونی و گندزدایی، بررسی اسید سیانوریک دو بار در فصل ، آزمایش مواد جامد و محلول یکبار در هفته و یا حداقل یکبار در ماه انجام شود.

برای مراقبت و نگهداری استخر شنا میزان پی اچ چقدر باید باشد؟

در بازه ۷.۶ - ۷.۲

جهت مراقبت از استخر میزان قلیایی چقدر باید باشد؟

میزان قلیائیت کل: ۱۲۰ – ۸۰ ppm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *